Vegetarisk lasange
Lasange går att variera i det oändliga, här kommer ett uppskattat vegetariskt recept.
4-6 port
2 morötter
2 st zucchini
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
chili efter smak
400 gr krossade tomater
200 gr bönor
4-5 dl creme fraiche
peppar, salt
färsk basilika
250 gr frusen spenat, tinad
200 gr fetaost
lasangeplattor
riven ost
Skala och slanta morötter. Skär zucchinin i halvmånar. Hacka lök, vitlök och chili. Fräs morötter och lökarna i en panna i ca 5 min. Tillsätt därefter zucchini, chili, tomater, avrunna bönor och creme fraiche. Låt puttra en stund och krydda sedan med salt och peppar. lägg efter ca 10 min i basilikan.
krama ur vätskan ur spenaten.
Varva sedan lasangeplattor, röra, spenat och fetaost. Avsluta med lite sås och riven ost.
Sätt mitt i ugnen på 225c i ca 30 min.
Smaklig måltid!