linsgryta med mjuka smaker
en enkel vegansk linsgryta som hela familjen uppskattade, speciellt barnen, 1 och 3 år, åt flera portioner!
4 port
1/2 purjolök
2-3 msk tomatpuré
1 msk curry
2 dl röda linser
1,5 dl gröna linser
4-5 dl vatten + grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 pkt krossade tomater
2-3 äpplen
citronsaft
salt, peppar
Strimla och fräs purjon i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré, curry och linser och låt fräsa lite till. Häll på vatten, buljong, kokosmjölk, hackade äpplen och krossade tomater. Låt grytan koka minst 1h på svag värme under lock, men den kan gott koka en stund till.
jag blötlägger inte linserna innan för jag gillar grytor som får koka ihop och gosa till sig. men om du vill korta ner koktiden så kan du blötlägga linserna först, läs på förpackningen i så fall.
rör om då och då under koktiden och mosa äpplebitarna med stekspaden. smaka av med salt, peppar och citronsaft när den kokat klart.
Jag serverade fullkornsbulgur till grytan samt fräst savoykål.
Smaklig måltid!